slide-crespo
abstract
 • David Crespo analitza els territoris a través del joc. Una via de comunicació, entre artista i comunitat, per esbrinar les relacions i singularitats i localitzar-ne les problemàtiques. Li interessa com a activitat comuna, buscant l’acció, l’experimentació i sobretot la participació ciutadana. Pick-pang es una onomatopeia barreja dels sons de dos esports, el bèlit, joc característic del barri de Sant Narcís, i el ping-pong ja que en troba taules abandonades al barri de Domeny. El resultat és una instal·lació dels jocs que caracteritzen, segons ell, aquestes dues zones de Girona.

 • joc, comunicació, comunitat, problemàtiques socials, instal·lació, Sant Narcís, bèlit, Domeny, ping-pong.

 • David Crespo | Pick-pang, 2015

  El punt de partida de l’obra és el barri de Sant Narcís de Girona i el seu joc més característic i identificatiu, el bèlit. A partir d’aquí investiga les particularitats del joc i del barri com a territori amb caràcter propi i diferenciat de la ciutat de Girona. A la vegada, mentre practica running, es fixa en una altra zona allunyada del centre com és Domeny. En aquest espai, a causa de les conseqüències de la bombolla immobiliària, han quedat abandonades unes taules de ping-pong enmig del no-res. Responent a les dues particularitats d’aquestes zones i als seus jocs, crea l’onomatopeia pick-pang que és la barreja del so que fa una raqueta de ping-pong quan colpeja la pilota i el so d’un bèlit quan és picat per una cana de fusta. A la taula de pick-pang, combinació de les dues disciplines, l’espectador hi pot trobar diverses formes de jugar canviant de posició i de direcció les taules. Acompanyats pel so de rots que responen a un diàleg capritxós, irònic i atzarós que fa la impressió que una part respon a l’altra.

  Pick-pang, 2015

  Instal·lació
  Mides variables
  Taula de ping-pong, fusta, plàstic i àudio

  Procés creatiu

  entrevista
  biografia

  David Crespo

  Lleó, 1984
  Viu i treballa a Madrid

  David Crespo analitza els indrets i els territoris a través d’una de les seves formes d’expressió més primitives, el joc. Una via de comunicació que incideix directament en la interacció social per acabar-ne d’esbrinar les relacions i singularitats, localitzar les problemàtiques socials i/o polítiques, les situacions de crisi i vulnerabilitat. Vol no només saber quins són els jocs, sinó jugar-hi, endinsant-se al territori per tal de fer-lo seu i apoderar-se’n. Li interessa el joc en tant que activitat comuna i no pel que fa a les regles i les normes, ni pel fet de guanyar o perdre, sinó com un diàleg entre ell i la comunitat, buscant l’acció, l’experimentació i sobretot la participació ciutadana.

  Les seves peces carregades d’ironia, sarcasme i despreocupades busquen el factor humà del joc, l’acció lliure, espontània i desinteressada. Sovint, accions, instal·lacions o vídeos en què es pugui generar comunitat i en què el públic pugui intervenir, tocar i jugar per empatitzar amb ell i l’obra.

  Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Vigo (2008), màster en fotografia per l’escola EFTI de Madrid (2009) i màster en Art, Investigació i Creació per la Universitat Complutense de Madrid (2011).

  Ha realitzat exposicions individuals entre les quals destaquen “Do Disturb”, comissariada per Palais de Tokyo amb Matadero Madrid, el MOMA PS1 i la TATE Modern A a Palais de Tokyo de París (2015); Katathlon a la Galeria Cero de Madrid (2015); Fuera de Juego a la Galeria Addaya, Mallorca (2013); Biopsia de un Chasco a la Sala Alterarte d’Ourense (2013). Ha col·laborat en exposicions col·lectives com Status Alterado al Goethe Institute de Barcelona (2015); Solatge en el Bólit, Centre d’Art Contemporani de Girona (2015); Paradis terrenal a la Galeria RDV, Nantes, França (2014); Convidados al Centro de Arte Dados Negros, Villanueva de los Infantes, Ciudad Real (2014), entre altres.

  Ha realitzat residències artístiques al Bòlit Centre d’Art Contemporani, Girona (2014), residència d’Art i Natura al Museu Pazo de Tor, Lugo (2013), a Movic, Movilidad Creativa a la Rioja (2011) i a Addaya, Centre d’Art Contemporani d’Alaró, Mallorca (2011).