Platero-Martin-slide
abstract
 • Carmen Platero i Teresa Martín Ezama formen parella artística per a aquest projecte concret. Ambdues, formades en arts digitals i vídeo creen el projecte Aigües II, dut a terme en residència al Bòlit Centre d’Art Contemporani, Girona i que guanya la convocatòria destinada a seleccionar un projecte de creació de vídeo mapping per presentar en la 2a edició del Festival Internacional de Mapping de Girona, FIMG (2015). Prenen com a punt de partida la relació entre dona i aigua per aprofundir en la memòria col·lectiva i descobrir el que expliquen alguns emplaçaments significatius de la ciutat.
 • parella artística, arts digitals, vídeo, mapping, aigua, dona, espai públic, espai privat.
 • Carmen Platero i Teresa Martín Ezama | Aigües, 2015

  Projecte dut a terme en residència al Bòlit Centre d’Art Contemporani, Girona i que va guanyar la convocatòria destinada a seleccionar un projecte de creació de vídeo mapping el qual es va presentar dins la programació del 2on Festival Internacional de Mapping de Girona, FIMG (2015).

  Els tres vídeos d’Aigües, prenen com a punt de partida la relació entre dona i aigua per aprofundir en la memòria col·lectiva i descobrir el que expliquen alguns emplaçaments significatius de la ciutat. A través de tres localitzacions s’investiga la relació entre dona, aigua i ciutat. El micvé del Museu d’Història dels Jueus els serveix per parlar de l’àmbit més íntim, els Banys Àrabs, usats per monges caputxines com a bugaderia, en l’àmbit domèstic, i finalment la font dels Lledoners com a espai de socialització, com a espai públic.

  Tot el procés creatiu s’ha desenvolupat en diferents fases i ha comptat amb la participació ciutadana a través de tallers. S’ha pogut generar una reflexió sobre els usos dels espais públics i com ens relacionem entre nosaltres i amb la ciutat tenint com a punt de partida l’aigua. A través d’aquests elements s’ha aprofundit en la memòria personal i social dels emplaçaments.

  Aigües, 2015

  Insta·lació

  3 Vídeo HD (Aigües I, II i III)

  Música: Teresa Carrasco

  Pantalla de terra octogonal i fotografies documentals

  Mides variables

  Exposició i procés creatiu

  entrevista
  biografia

  Carme Platero i Teresa Martín Ezama

  Vigo, 1976 i Madrid, 1971,
  respectivament 

  Treballen i viuen a Barcelona

  Ambdues formen parella artística per al desenvolupament d’aquest projecte concret tot i que normalment treballen per separat.

  Carmen Platero és artista i investigadora, ha treballat desenvolupant projectes que relacionen música, electrònica i les arts visuals. Els estudis de comunicació audiovisual desperten el seu interès pel guió i els videojocs i es forma com a dissenyadora d’interacció especialitzada en el desenvolupament de noves estratègies de comunicació en entorns de realitat mixta i augmentada.

  Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Vigo (2000), màster en Arts Digitals per IDEC-IUA-Universitat Pompeu Fabra (2003) i Doctora en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra (2016). Ha treballat amb grups d’investigadors de la Universitat Pompeu Fabra i la Universidade de Vigo. Des de 2007 a 2016 ha col·laborat amb el Màster en Arts Digitals (UPF), primer com a assistent i més tard com a membre de l’equip directiu.

  El treball de Teresa Martín Ezama sol crear equips de treball per a cada projecte. Se centra en el vídeo i la seva manipulació en directe, així com en la instal·lació i narració a l’espai públic. Artista i DJ és membre d’Estudio Norte amb qui fa exposicions i diferents treballs audiovisuals, i és membre del col·lectiu Luma, dedicat a l’audiovisual en directe. La seva obra es basa en la videocreació, la videoinstal·lació,el live-video, la literatura electrònica amb suport web utilitzant el Processing per crear obres literàries visuals i interactives i locative media amb projectes de literatura urbana en què la lectura es fa en localitzacions físiques mitjançant codis QR.

  Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid, màster en Arts Digitals per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i diplomada per l’Escuela de Cine de la Comunidad de Madrid. Emmirallar, fet juntament amb Jordi Luengo, guanya el concurs XYZ de Lo Pati, Tarragona (2015). Ha exposat a International Video Festival de Busan-Corea, al Parque Lage de Rio de Janeiro, al CCCE L’Escorxador d’Elx, al Lo Pati, Centre d’Art d’Amposta o a l’Instituto Cervantes de Pequín. Ha estat artista resident a Hangar i creativa resident a Casa 3 Patios dins del programa de la Red de Artes Visuales de l’Ajuntament de Medellín, Colòmbia.